Crnadak predlaže ukidanje duplih funkcija poslanika

November 29, 2023, 10:52 am

Na sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske, koja će se povodom sljedeće redovne sjednice održati u petak, 1. decembra, PDP će ponovo tražiti glasanje Kolegijuma o zaključku da se ukine praksa duplih funkcija, odnosno da svi poslanici koji su, istovremeno, direktori, izvršni direktori, dekani, zamjenici direktora i slično odmah vrate poslaničke mandate ili podnesu ostavke na drugu funkciju.

Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Nakon što je SNSD podržao ovu ideju u Bijeljini, pokušaćemo da ubijedimo i kolegu Žunića da se ovaj zaključak usvoji i u NSRS, jer je to u interesu Republike Srpske – kaže Crnadak.

Ističe da se ova sjednica Kolegijuma čeka sa velikom pažnjom, jer se pojavila informacija da je SNSD obećao OHR i drugim predstavnicina međunarodne zajednice da Vlada Republike Srpske neće više vraćati na dnevni red Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, iako je bio u hitnoj proceduri.

– Predsjednik Vlade Radovan Višković je još 26. septembra, nakon što je naprasno povukao Zakon, najavio da će se naći pred poslanicima na narednoj sjednici, nakon “dodatnih konsultacija”. Sve će biti jasno u petak – rekao je Crnadak.

Kaže da, ukoliko se na dnevnom redu Kolegijuma nađe Zakon o imunitetu, kao prijedlog koji je najavio predsjednik NSRS Nenad Stevandić, PDP će biti protiv te ideje, jer Republici Srpskoj ne trebaju zakoni koji popravljaju položaj funkcionera, nego oni koji donose poboljšanja običnom čovjeku i svakodnevnom životu.

– To je besmislena ideja i pozvaćemo cjelokupnu javnost da ustane protiv nedodirljivosti političara i funkcionera – poručio je Crnadak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *