Čabrić: Moraju prestati napadi na sportiste Srpske u FBiH

May 25, 2023, 12:43 pm

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić poručila je da moraju prestati napadi na sportiste iz Republike Srpske na sportskim terenima u Federaciji BiH i pozvala nadležne da preduzmu sve potrebne aktivnosti i kazne huligane.

Čabrićeva je rekla da odgovornost nije samo na huliganima, nego i na onima koji im dozvole pristup sportskim događajima.

– Maskirana lica su sa palicama ušla u sportsku dvoranu i napala predstavnike Kluba malog fudbala `Radnik MD šop`, samo zato što su imali ćirilične natpise na majici. To je neprihvatljivo i šalje vrlo lošu poruku, ne samo sportistima nego i svim drugim građanima Republike Srpske – istakla je Čabrićeva.

Ona je istakla da je ovo zemlja tri ravnopravna konstitutivna naroda u kojoj svaki narod ima pravo da koristi svoje pismo.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta najoštrije je osudilo incident u Mostaru i pozvalo nadležne organe da preduzmu sve potrebne aktivnosti i kazne huligane, kao i da bezbjednost na sportskim događajima podignu na mnogo viši nivo, kako bi bile izbjegnute mnogo veće i gore posljedice, jer ako neko strada biće kasno.

Čabrićeva je istakla da se na ovaj problem upozorava već dugo, ali da oni koji bi trebali da se bave rješavanjem ne djeluju na pravi način.

– Sportski teren je mjesto gdje naša djeca treba da se raduju, da se uče uspjehu i fer-pleju, a ne da budu žrtve grupe huligana. Sportisti iz Republike Srpske, kao i svi građani, moraju biti sigurni u svakom dijelu BiH i institucije su dužne da im to i obezbijede – istakla je Čabrićeva za Srnu.

Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba malog fudbala Radnik MD šop povrijeđena su u napadu grupe huligana na utakmici u Mostaru, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, saopšteno je iz Uprave ovog kluba.

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *