Budimir i Begović: Proširenje saradnje u oblasti visokog obrazovanja i nauke

March 29, 2023, 8:07 am

Republika Srpska sa Srbijom ima tijesnu saradnju u oblasti visokog obrazovanja i nauke koja će biti proširena i produbljena u određenim pravcima, rekao je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Željko Budimir nakon sastanka u Beogradu sa ministrom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelenom Begović.

Budimir je istakao da je saradnja važna radi objedinjavanja srpskog akademskog i naučnog prostora, da bi se mogao dati i očuvati veći kvalitet u nauci.

On je naglasio da je za Republiku Srpsku saradnja veoma važna i radi formiranja novih i važnih instituta u novim naučnim oblastima.

“Srbija nesebično dijeli svoje znanje i resurse kojima raspolaže u ovim oblastima, i to je višestruko veće nego ono što imamo u Republici Srpskoj”, rekao je Budimir novinarima poslije sastanka u Vladi Srbije i dodao da je zbog toga saradnja jako važna.

On je naveo da je na sastanku sa Begovićevom razgovarao o konkretnim pitanjima, da je Begovićeva naučnik i neko ko razumije probleme nauke i u Srpskoj i Srbiji, te da je očekuje u Banjaluci.

“Nadamo se da će ova saradnja u narednom periodu biti i intenzivnija i obuhvatnija”, rekao je Budimir.

Budimir će se u toku dana sastati i sa ministrom prosvjete Srbije Brankom Ružićem, a poslije sastanka predviđene su izjave.

Izvor: Bl portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *