Bosić: Salihović da se izjasni o optužbama protiv Džaferovića

February 9, 2015, 12:22 pm

Bosić se obratio Salihoviću zbog, kako je objasnio, političkih implikacija u radu parlamenta BiH koje je proizveo slučaj javne optužbe dosadašnjeg potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe protiv DŽaferovića.

“Pošto je riječ o javno izrečenim optužbama za ratni zločin nad srpskim stanovništvom, slučaj je izazvao jake emocije i reakcije u javnosti Republike Srpske”, navodi se u pismu.

Bosić je naveo da “jedan broj poslanika iz Republike Srpske u Predstavničkom domu bojkotuje sjednice i traži razrješenje predsjedavajućeg DŽaferovića iz kolegijuma Doma”, zbog čega je, kako kaže, slučaj dobio ozbiljne negativne političke implikacije koje utiču na rad parlamenta.

“Slučaj vodi Tužilaštvo BiH na čijem ste čelu. Očekujemo da što prije obavijestite javnost o utemeljenosti optužbi protiv DŽaferovića da bi se političke tenzije razriješile i prestale biti povod opstrukcije demokratskih procesa”, ističe Bosić u pismu Salihoviću.

Mirsad Kebo je Tužilaštvu BiH dostavio prijavu zbog sumnje o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanje ratnog zločina nad civilima srpske nacionalnosti u mjestu Vozuća, opština Zavidovići, protiv tadašnjeg komandanta Trećeg korpusa Armije BiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi bezbjednosti Zenica Šefika DŽaferovića.

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu zbog prijave Tužilaštvu BiH zahtijevaju razrješenje DŽaferovića dužnosti predjedavajućeg ovog doma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *