Bjekstvo u Holivud, 08.12. – 22,40

December 7, 2023, 1:11 pm

U ovom žestokom filmu pratimo sudbinu brata i sestre na putu do Hollywooda

Dvoje mladih ljudi sreće zločinački par koji će ih brutalno vratiti u svakodnevnu realnost i zauvijek promijeniti njihove živote!

Brat i sestra, Luca (Antonio Cupo) i Martina (Bianca Guaccero), na putu su prema Kaliforniji. Bezbrižno se vozeći kroz pustinjski krajolik u Lucinom kabrioletu, zaustavljaju se kako bi povezli autostopere – Seana (Vinnie Jones) i Jamieja (Brad Renfro). Nastavak njihovog putovanja polako se pretvara u paklenu avanturu: Sean i Jamie u bijegu su od zakona zbog ubistva i oružane pljačke i ne prežu ni od čega, pa ni otmice Martine, kako bi se spasili.

U potrazi za sestrom, Luca se slučajno poveže s lijepom striptizetom Cherie (Caprice Bourret), koja je u bijegu od posesivnog gangstera Zacha (Casper Van Dien). Slijedi nevjerojatna avantura u kojoj Luca mora izbjeći policijske blokade i nadjačati brutalnog zločinca Seana kako bi spasio sestru…

Relativno nepoznat glumački par, Antonio Cupo i Bianca Guaccero, odlično je odradio posao, nesebično pružajući ostalima priliku da pokažu svoj puni glumački potencijal: pored sjajnog Vinnieja Jonesa (“Snatch”, “Operacija Swordfish”), tu je i Brad Renfro (“The Jacket”, “Svijet duhova”) te ljepotan Casper Van Dien (“Sanjiva dolina”, “Tarzan i izgubljeni grad”).Film ceste već dugo nije imao ovako kvalitetan naslov.

Film je briljantan spoj kriminalističke drame i trilera, mračno putovanje kroz američku pustinju i zločinački um!

Režija: Fabio Segatori

Scenaro: Alessandro Fabbri, Aldo Lado

Uloge: Antonio Cupo, Bianca Guaccero, Caprice Bourret, Vinnie Jones, Brad Renfro…

Žanr: Triler, drama, triler

Godina proizvodnje: 2004.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *