“Banjaluko očekuj masakr”, policija Srpske identifikovala maloljetnika i saslušala oca

May 10, 2023, 5:40 am

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske identifikovali su lice koje koristi kanal pod nazivom Chad na društvenoj mreži Јutjub, a koje je ispod video objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavilo komentar koji glasi: “Banjaluko očekuj masakr”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je isto kvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Banjaluka su u svojstvu svjedoka, na navedene okolnosti saslušali A.P, oca maloljetnog lica, te su od istog oduzeti predmeti izvršenja gore navedenog djela, navodi se u saopštenju.

U vezi sa navedenim, OЈT Banjaluka biće dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

MUP Srpske apeluje na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti djece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana, ali u uopšte na način koliko i kako provode vrijeme na društvenim mrežama.

 

One thought on ““Banjaluko očekuj masakr”, policija Srpske identifikovala maloljetnika i saslušala oca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *