Banjaluka: Ekonomski fakultet obilježio 47 godina rada; Do danas diplomiralo 6.400 studenata

February 7, 2022, 4:22 pm

Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci obilježio je 47 godina uspješnog rada i razvoja i tim povodom je održana svečana akademija na kojoj su promovisani najbolji studenti.

Na svečanoj akademiji povodom važnog jubileja nagrađena su i četiri najbolja studenta. Među njima je i Nikola Vidović koji je sa prosjekom 9,88 proglašen za studenta generacije ovog fakulteta.

Interes za studije ekonomije među mladima raste pa je i broj studenata iz godine u godinu sve veći i to nas raduje, kažu sa ove visokoškolske ustanove.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin smatra da Ekonomski fakultet bilježi napredak u svakom pogledu.

– I u nastavnom procesu i u kadrovskim rješenjima, dakle, insistiramo da u akademsku zajednicu uđu naši studenti koji su prethodno ostvarili najbolje rezultate – dodao je on.

– Kroz ovaj fakultet je prošlo 20 .000 upisanih studenata od kojih je 6.400 diplomiralo, 415 magistriralo, 105 doktoriralo. To govori o kvalitetu koji nesumnjivo ova organizaciona jedinica uživa praktično od svog osnivanja – smatra Srđan Rajčević ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Svečanoj akademiji prisustovali su i zvaničnici RS koji su naglasili da ovaj fakultet uživa veliki ugled te da će Vlada nastaviti da podržava obrazovne ustanove.

Na svečana akademija povodom 47 godina postojanja i rada Ekonomskog fakulteta promovisana su 94 studenta prvog ciklusa studija, tri magistra i jedan master.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *