Audio-vizuelni centar Srpske na FEST-u u Beogradu

February 26, 2024, 1:20 pm

Audio-vizuelni centar Republike Srpske učestvovaće na 52. Međunarodnom filmskom festivalu, koji se održava do nedjelje, 3. marta, u Beogradu, saopšteno je iz ovog centra.

Direktor Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić prisustvaće 1. marta premijeri filma “Za danas toliko” autora Marka Đorđevića u 19.30 časova u “M:TS” dvorani u Beogradu.

Iz Audio-vizuelnog centra navode da je riječ o filmu podržanom 2022. godine na prvom konkursu za sufinansiranje proizvodnje filmova manjinskih koprodukcija koji je raspisao ovaj centar.

– Značajno je što je ovaj film uvršten u glavni takmičarski program Festivala i što će premijerno prikazivanje imati na FEST-u – ističu iz Audio-vizuelnog centra.

Ilićeva će 2. marta učestvovati u panel-diskusiji u okviru programa FEST-a “Fest-pro” u “M:TS” dvorani i predstaviti aktivnosti Audio-vizuelnog centra Republike Srpske.

Iz Audio-vizuelnog centra napominju da će biti predstavljeni javni konkurs za sufinansiranje proizvodnje filmova manjinskih koprodukcija koji raspisuje Centar, mapa filmskih lokacija u Republici Srpskoj, te uredba o uslovima i postupku dodjele podsticaja investitoru koji u Srpskoj proizvodi audio-vizuelno djelo, a koju je donijela Vlada Republike Srpske radi razvoja domaće filmske industrije i privlačenja stranih producentskih kuća da snimaju u Srpskoj.

FEST je nezaobilazna tačka u kulturnom životu Beograda gdje se prikazuju najvrednija ostvarenja iz svjetske i domaće kinematografije, kojih će ove godine biti prikazano 108 u šest beogradskih dvorana.

RTRS (Foto: RTRS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *