6 trikova koji će vas pretvoriti u ljepoticu

October 20, 2015, 8:52 am

ko joj veruju Sindi Kraford, Kejt Mos i ostali modeli, onda joj verujemo i mi!

Suzan Cimineli, maksilofacijalni hirurg i holistički guru koja je za klijente imala supermodele poput Sindi Kraford, Linde Evanđeliste, Kristi Turlington i Kejt Mos je nedavno u razgovoru za jedan modni magazin otkrila nekoliko beauty tajni za sjajan, negovan izgled kože.

Odreknite se junky hrane: Sva veštačka, prerađena hrana može da izazove upale koje dovode do ozbiljnih oboljenja kože poput rozaceaje, ali i do pojave kamena u žuči, celulita, žutice… Za zdravu i sjajnu kožu najbolje je da konzumirate  hranu bogatu vlaknima: jabuke, šljive i alge koje sprečavaju upalu, smanjuju crvenilo i pojavu akni, bubuljica. Na vrhu liste namirnica koje nikako, ali nikako ne biste smeli da konzumirate je ČIPS.

Isprobajte refleksologiju: Po mišljenju Ciminel, refleksologija je ključ zdrave i negovane kože. Drevna veština kojom se tretiraju određene zone na stopalima koja su povezane sa unutrašnjim organima, utiče na opšte zdravlje a samim tim i na zdravlje kože.

Duplo čišćenje kože: Noćna nega je od ključnog značaja za vašu kožu. Pored tonika, koristite i mleko za čišćenje, dok ujutru samo umijte lice.

Promenite s vremena na vreme jastučnicu: Vašoj koži je potrebno da bude odmorna i čista ujutru, zato je itekako bitno na kakvoj jastučnici spavate. Pamučna bez neravnica je najidealnija. Kada kažemo s vremena na vreme mislimo na nekoliko dana.

Manje se šminkajte: Tonirane podloge za kožu zatvaraju pore, kao i teška šminka. Pokušajte bar jedanput u nedelji da stavite samo hidrantnu kremu, posebno leti kada je koži potrebno da diše.

Rešite se akni i bubuljice uz pomoć biljaka: Kada se umivate određenim tonikom za lice, s vremena na vreme je poželjno da očistite lice sa ruzmarinom, žalfijom i majčinom dušicom.

 

izvor: fashion.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *