Bivši predsjednici LU “Borik” Prnjavor traže smjenu rukovodstva

April 22, 2017, 3:00 pm

Bivši predsjednici lovačkog udruženja „Borik“ Prnjavor, iskazali su svoje nezadovoljstvo aktuelnim rukovodstvom i zatražili njihovu smjenu. To su Goran Debeljak, Dragan Simić, Vladimir Usorac i Novak Petrović svi bivši predsjednici LU “Borik” i članovi istog.

Oni su kažu ogorčeni ponašanjem, malverzacijama i krimanalom aktuelnog rukovodstva ovog udruženja prvenstveno njegovog predsjednika Dragana Ančića kao odgovornog lica i predsjednika Skupštine udruženja, Pere Radanovića.

Istakli su da trenutno rukovodstvo ne poštuje Statut udruženja, da održavaju sjednice Skupštine bez kvoruma i nasilno isključuju članove pojedinih sekcija iz neopravdanih razloga vršeći tako pritisak na ostale članove kako bi prikrili mutne radnje, rekao je Debeljak.

Dragan Simić je zatražio od rukovodstva da se vrati u zakonske okvire i poštuju Statut udruženja.

Jedna u nizu malverzacija je i prodaja lovačke kuće u Potočanima, prilikom izgradnje autoputa zato što se nalazila na trasi, od koje je novac otišao na privatni račun predsjednika Skupštine Pere Radanovića, umjesto na račun lovačkog udruženja kažu bivši predsjednici.

Aktuelno rukovodstvo je sklopilo i štetan ugovor po lovačko udruženje davanjem lovačke kuće u Prnjavoru u zakup jer su istu odluku donijeli samo članovi upravnog odbora a ne Skupština udruženja čime su udruženje oštetili za 36.000 maraka, rekao je bivši predsjednik Vladimir Usorac.

“Nažalost danas smo došli u situaciju da nikada nismo imali neodgovornije rukovodstvo udruženja”, istakao je Novak Petrović.

Lovci će sutra održati i redovnu sjednicu skupštine nakon koje će kažu nadležnom ministarstvu dostaviti zapisnike i ostale materijale jer su oni odgovorni za nadzor nad radom lovačkih udruženja a Statut kaže tamo gdje su narušeni međuljudski odnosi doći će do oduzimanja upravljanja lovištima.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *