Egić u Prijedoru sa predstavnicima BO: Vraćanje svijesti o neophodnosti kulture sjećanja (FOTO/VIDEO)

October 2, 2024, 3:23 pm

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je danas da je nesporno da u Prijedoru postoje nova energija i novi aktivizam u radu gradske Boračke organizacije što se vidi i po vraćanju svijesti o neophodnosti kulture sjećanja.

Egić je ukazao da je novi aktivizam vidljiv kroz mnogo započetih projekata, kao i na ponovno vraćanje svijesti o neophodnosti podizanja kulture sjećanja i kulture pamćenja na viši nivo.

“Svi smo se usaglasili da to moramo da radimo, da moramo taj segment da poboljšavamo”, rekao je Egić novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa čelnicima Gradske uprave i prijedorske Boračke organizacije.

On je pohvalio saradnju Boračke organizacije i grada Prijedora, kako međusobnu, tako i sa republičkim nivoom vlasti.

“Veoma je bitno da postoji ta komunikacija između republičkih vlasti, lokalne vlasti i lokalne boračke organizacije i to može samo da doprinosi boljem statusu svih organizacija”, dodao je Egić.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je da su sredstva za boračku populaciju u budžetu grada za 2024. dostigla rekordan iznos od 700.000 KM, ali da zna da to nije dovoljno i da je potrebno još sredstava.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Vojislav Kondić rekao je da je bilo riječi i o završetku izgradnje spomenika poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u Gornjim Garevcima, o završetku rekonstrukcije jedinog kluba boraca na području grada koji se nalazi u Ljubiji i o rekonstrukciji spomen-sobe u Trnopolju.

“Sredstva su obezbijeđena i nadamo se da ćemo do kraja godine završiti sve to što je bilo predviđeno i planom Boračke organizacije i podrškom koju su grad Prijedor i Ministarstvo obećali borcima i gradskoj Boračkoj organizaciji”, rekao je Kondić.

(SRNA – Foto: TV K3)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *