U Doboju podijeljeni udžbenici za porodice sa troje i više djece (FOTO/VIDEO)

August 30, 2024, 3:56 pm

Članovi Udruženja porodica sa troje ili više djece “Ponos” iz Doboja uručili su višečlanim porodicama 406 kompleta udžbenika od petog do devetog razreda za čiju nabavku je Savjet ministara BiH, na inicijativu ministra za ljudska prava i izbjeglice Sevlida Hurtića izdvojio 80.000 KM. Gradska uprava Doboj za ove namjene izdvojila je 20.000 KM.

Knjige, sveske, obuća, odjeća, sve je to potrebno da bi se jedan školarac pripremio za polazak u školu. Kada je u porodici više djece, izdaci su svakako veći. Da svaki vid pomoći i podrške višečlanim porodicama itekako znači, saglasni su roditelji iz Udruženja porodica sa troje i više djece „Ponos“ iz Doboja.

Roditelji kažu članstvom u Udruženju “Ponos 3+” stiču brojne benefite. Pored besplatnih udžbenika, upotrebom ponosnih kartica pribor, odjeću i obuću imaju priliku da kupe po nižim cijenama, pa je ušteda još veća.

Broj višečlanih porodica u Doboju iz godine u godinu raste. Brojni benefiti koje grad nudi jedan su od razloga.

Četvrtu godinu za redom Udruženje Ponos 3+ obezbjeđuje knjige za višečlane porodice. Ove godine obezbijeđeno je 406 kompleta knjiga za 305 porodica.

 Ove godine, za nabavku udžbenika izdvojeno je 100.000 KM zajedničkih sredstava grada Doboja i Savjeta ministara. Podrška mladima neće izostati ni u narednom periodu, ističe gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Iz dobojskog Udruženja “Ponos 3+” za naredni period najavljuju mnogobrojne aktivnosti.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *