Da li su se kupači otrovali hlorom na dobojskom bazenu? (VIDEO)

July 1, 2024, 4:13 pm

Tri osobe su zadržane na liječenju u bolnici Sveti apostol Luka u Doboju, dok je 18 otpušteno na kućno liječenje nakon zatražene ljekarske pomoći poslije boravka na bazenima u Doboju. Većinom su u pitanju djeca, a da li su se otrovali hlorom utvrdiće nadležni organi.

Otežano disanje, kašalj, mučnina, nagon za povraćanje, iritacija očiju u vidu crvenila – ovo su simptomi na koje se žalio 21 pacijent u Službu hitne pomoći Doma zdravlja Doboj nakon što su svi juče boravili na istom bazenu u ovom gradu.

Među njima je samo jedna odrasla osoba, a ostatak su djeca različitog uzrasta. 15 pacijenata upućeno je u Bolnicu. Od tog broja troje je zadržano na liječenje u Službi za pedijatriju, dok je ostalima preporučen tretman u kućnim uslovima.

Simptomi sa kojima su se pacijenti javili jesu i simptomi koji se javljalju kod trovanja hlorom. Postoji sumnja da su se kupači otrovali hlorom, ali to će utvrditi nadležni organi i institucije. Pitali smo ljekare na koji način se pruža prva pomoć pacijentima ukoliko se posumnja na trovanje hlorom.

Iz Policijske uprave Doboj su potvrdili da na bazenu danas nadležni organi i institucije vrše uviđaj.

Vlasnik bazena je u telefonskom razgovoru rekao da čeka da nadležni organi i institucije završe svoj posao i utvrde tačan uzrok, pa će se onda i on oglasiti, jer ne bi želio da govori na osnovu pretpostavki već kada bude imao zvanične informacije. Uglavnom je poručio da vodu redovno kontrolišu i da je posljednja kontrola bila uredna.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *