Dobojska Skupština izglasala dobitnike priznanja povodom Dana grada (FOTO/VIDEO)

June 6, 2024, 4:26 pm

U Doboju je održana 26. redovna sjednica lokalnog parlamenta. S obzirom da će 28. juna biti obilježen Dan grada Doboja na ovoj Skupštini izglasani su i ovogodišnji dobitnici najviših priznanja i nagrada, koje se svake godine uručuju zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Među 29. tačaka, koliko se našlo na dnevnom redu 26. sjednice Skupštine grada Doboja je i usvajanje odluke o dodjeli najviših gradskih priznanja i nagrada za ovu godinu. Odbornici su potvrdili prijedlog komisije i najviše priznanje plaketa grada uz novčani iznos od pet hiljada KM ide u ruke nekadašnjeg gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića radi izuzetnog zalaganja i pomoći gradu.

Osim Petroviću plaketa i novačana nagrada biće uručeni i ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlidu Hurtiću, koji je bio i predsjednik dobojskog parlamenta.

Amblemi grada uz novčanu nagradu u iznosu od tri hiljade marake ove godine dobijaju HES Doma zdravlja Doboj i Gradskoj organizaciji CK, koja je ove godine obilježili vijek postojanja i rada. Novčane nagrade od po tri hiljade KM idu svim vjerskim zajednicama na području grada. Nagrade i priznanja biće uručeni na svečanoj sjednici koja će biti organizovana povodom 28. juna Dana grada Doboja. Na ovoj sjednici usvojena je i odluka o prelasku Doma zdravlja na trezorsko poslovanje.

Odbornici nisu dali pozitivno mišljenje resornom ministarstvu o inicijativi o pokretanju postupka dodjele koncesije za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena na ležištu “Ravna kosa” u dobojskom naselju Rječica, kao ni o inicijativi za geološko istraživanje krečnjaka u Grapskoj Gornjoj.

Imenovan je na ovom skupštinskom zasjedanju organizacioni odbor Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona za 2024. na čijem je čelu predsjednik Srpske Milorad Dodik.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *