Borba protiv ešerihije koli: Napravite sami narodni lijek!

February 28, 2016, 12:40 pm

Najčešće se pojavljuje u mokraćnim kanalima gdje izaziva upale koje mogu postati hronične ukoliko se ne liječe. Mokraćni kanali nisu jedino mjesto jer ešerihija može izazvati infekcije, upale i druge probleme i u probavnom traktu a bilo je slučajeva konjuktivitisa izazvanih ešerihijom koli.

U narodu postoji nekoliko lijekova kojima možete da pokušate da riješite ovaj problem.

Za lijek su vam potrebni:

Domaće bijelo vino 1 l (domaće kako bi bilo bez hemikalija i dodataka)

3-4 grančice ruzmarina (najbolje ako ima mladih izdanaka na sebi)

bijeli luk 2 glavice Bijeli luk isečete na sitne komadiće, dodate u vino i ubacite ruzmarin. Ostavite da sve odstoji u staklenoj boci 10 dana na sobnoj temparaturi. Povremeno promućkate bocu.

Nakon toga možete početi koristiti napitak. Nakon što otvorite ponovo bocu poslije stajanja držite je u frižrideru. Odrasli koriste 1 supenu kašiku a djeca jednu čajnu kašikicu svako jutro na prazan stomak.

Lijek se uzima 40 dana nakon čega se pravi pauza a nalazi bi trebali pokazati da su bakterije nestale iz urinarnog trakta. Ruzmarin odlično djeluje i protiv drugih bakterija te ukoliko ne možete da se riješite drugih vrsta upornih bakterija možete probati sa ovim lijekom. Postoje pozitivna iskustva u tretiranju stafilokoka, streptokoka ali i kandide. Prije svake upotrebe prirodnih lijekova posavjetujte se sa vašim doktorom ili farmaceutom.

 

(NN/kucnilekar.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *