Raskol u PDP-u ne jenjava: Crnadak i Stanivuković nastavili medijsko prepucavanje (VIDEO)

February 21, 2024, 5:51 pm

Novi dan, nove optužbe. Ne stišava se sukob članova PDP-a Igora Crnatka, potpredsjednika stranke i Draška Stanivukovića, predsjednika Gradskog odbora PDP-a Banjaluka i aktuelnog gradonačelnika Banjaluke. Sve zbog kandidature za gradonačelnika Banjaluke. Sjednica Predsjedništva ove stranke biće održana sutra, a dva dana kasnije, u subotu, sastaće se i Glavni odbor. Mnogo je onih koji očekuju da se upravo na ovim sjednicama riješi glavno pitanje: da li će Draško Stanivuković biti i dalje član PDP-a, a samim tim i kandidat opozicije za gradonačelnika Banje Luke na predstojećim lokalnim izborima?

Razdor u PDP-u, čini se, sve je veći. Aktuleni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ponovo je potvrdio da ima jednoglasnu podršku za još jedan mandat gradonačelnika. Ovoga puta Mjesnog odbora PDP-a Zalužani. Međutim, potpredsjednik ove partije Igor Crnadak, još jednom je, javno priznao da se ne slaže sa tim. Na društvenim mrežama objavio je video iz 2019. kada je Stanivuković bio poslanik u parlamentu i govorio o tenderima vlasti u RS na kojima je prošao „Prointer“. Crnadak tvrdi – u Zalužanima je sinoć nastavljena kampanja za prevođenje cijelog PDP u SNSD koaliciju.

„Ni sinoć nije bilo ni predsjednika PDP, niti bilo kojeg od potpredsjednika PDP iz Banjaluke. Svi koji su bili prisutni neka pogledaju ovaj video iz 2019. i neka stave prst na čelo. Jesu li ovo danas i ovo sa snimka ista politika?“, rekao je Crnadak.

Iako je ovih dana trajalo prepucavanje između Stanivukovića i Crnatka, gradonačelnik Banjaluke sada je, čini se, malo spustio loptu; Tvrdi da se Crnadak ogriješio od njega, ali i da će prećutati mnoge stvari.

“Moj jedini komentar može biti, kao što narod kaže, ogriješio se od mene, prije svega kao čovjek od čovjeka a onda i sa potpunom pogrešnom procjenom i tumačenjem onog što ja jesam. Za mene je porodica i porodični odnosi suština svega i nikada ne bi stavio politiku ispred toga”, rekao je Stanivuković.

Govoreći o ranijoj izjavi u kojoj je rekao da pojedinci „kokodaču dok on radi ćutke“, Stanivuković objašnjava da je mislio na prazno pričanje mimo organa stranke:

“To se nije odnosilo lično i personalno na bilo koga, pogotovo ne na njega (Crnatka). Ja iskazujem veliko poštovanje prema onome što on jeste i kako ga poznajem. Bilo kakvo govorenje mimo organa stranke ne donosi dobro stanci, niti opoziciji. Ako je to nekoga uvrijedilo ja nemam problem da se izvinim za to”.

A onda se danas, još jednom u toku dana oglasio Crnadak. Kaže da ne postoji njegov lični sukob sa Stanivukovićem, nego briga da PDP u Banjaluci ostane na svom kursu.

„PDP će donositi odluku samo o jednoj stvari, da li nastavlja na platformi snažne podrške koju je već nekoliko ciklusa dobila od Banjaluke, ili će to sve odbaciti i preći na drugu stranu. To je suština“, navodi Crnadak.

U naredna četiri dana biće održane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora PDP-a, a glavno pitanje je Stanivukovićeva budućnost u stranci. I dok u PDP-u pršti sa svih strana, prvi čovjek ove stranke Branislav Borenović izbjegava pitanja i konkretne odgovore. Mediji pišu, pozivajući se na nezvanične informacije, Stanivuković ima Borenovićevu podršku, ali i podršku Gradskog odbora PDP-a Banja Luka.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *