KUD “Napredak” u Doboju organizovao Božićnu smotru folklora (VIDEO)

January 8, 2024, 6:13 pm

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Napredak” Bušletić-Donja Grapska, održana je 11. tradicionalna Božićna smotra folklora sa igrankom.

Po jedanaesti put okupili su se članovi KUD-a “Napredak” u Domu kulture u Donjoj Grapskoj na sada već tradicionalnom božićnom koncertu. Mladi fokloraši predstavili su se brojnim koreografijama- vlaške, igre iz istočne i južne Srbije i druge. Ispričali su nam da ljubav prema folkloru njeguju od malih nogu.

U sklopu KUD-a “Napredak” postoji i grupa rekreativaca, koji vrijedno vježbaju. Jedna su od rijektih KUD-ova koji okuplja i veterane. Šta rade na probama pokazali su na ovom koncertu organizovanom povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Osim domaćina, na smotri su učetsvovali i članovi KUD-ova „Miloš Kupres” iz Kožuha, „Osječani” iz Osječana i “Krnjin” iz Grabovice. Premijerno su članovi KUD-a domaćina izveli tri nove koreografije. KUD iz godine u godinu broji sve više članova.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava Doboj. Domaćini su dodijelili i zahvalnice zaslužnima za organizaciju ovog kulturnog događaja.

Trenutno ovo KUD broji sedamdeset članova raspoređenih u pet grupa- pripremna, najmlađa, srednja, izvođački ansambl i veterani, odnosno grupa rekreativaca.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *