Dodik o optužnici: Sa zadovoljstvom sam potpisao ukaz; Opozicija: Što je posijao to će i da žanje (VIDEO)

September 12, 2023, 5:30 pm

Nakon što je Sud BiH juče potvrdio optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, zvanicnici Srpske i SNSD-a ponavljaju da se radi o političkoj optužnici i političkom progonu. Međutim, sve čečće se pominju i sankcije.

Nakon potvrđene optužnice pred Sudom BiH, protiv njega i direktora Lsužbenog glasnika Miloša Lukića, zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, kojeg RS ne priznaje za visokog predstavnika, Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjednik Republike, kaže da je njegova obaveza bila da potpiše Ukaz koji je usvojen u Parlamentu Srpske, što je sa zadovoljstvom uradio.

 Riječ je o političkoj optužnici i političkom progonu – smatra potpredsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

S druge strane, u opoziciji neki čak više i ne komentarišu optužnicu, drugi kaćžu “što je sijao to će i da žanje”.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić smatra da su nametnute sankcije zbog imovine i pripremanje oduzimanja imovine Srpskoj i da je sve posline toga vezano za to.

Podsjećamo, optužnica protiv Dodika i Lukića je podignuta zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmitra, kojeg RS ne priznaje za visokog predstavnika. Šmit je 1. jula aponištio zakone koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske u vezi s neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH. Međutim, Dodik je potpisao ukaz o stupanju na snagu tih zakona, a Miloš Lukić ih je objavio u “Službenom glasniku RS”.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *