Nagrade festivala Kestenburg 2023.

June 27, 2023, 10:20 am

Festival studentskih pozorišta Kestenburg zatvoren je u Banjaluci svečanom dodjelom nagrada akterima najboljih predstava.

NAGRADE FESTIVALA KESTENBURG 2023.

Nagrade direkcije festivala

Kestenburgova nagrada za najbolji dramski predložak – LANA BASTAŠIĆ za predstavu „TATA STIŽE KUĆI“, režija Maša Pavlović, Pozorište Promena, Novi Sad (Srbija).

Kestenburgova nagrada  za režiju  –  KONSTANTIN KARAKOSTOV i BONJO LUNGOV za predstavu  „LJUBAV DONA PERLIMPLINA“, Franciska Garsija Lorke, Nacionalne akademije za teatar i film iz Sofije (Bugarska).

Kesteburgova nagrada za total dizajn – KALINA KOVAČEVIĆ  za predstavu „Bekstvo ka sebi“ Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda.

Kestenburgova nagrada za kolektivnu igru –  ANSAMBLU PREDSTAVE „BEKSTVO KA SEBI“ u režiji Kaline Kovačević, Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda.

Kestenburgova nagrada za koreorafiju – KALINA KOVAČEVIĆ  za predstavu „Bekstvo ka sebi“, Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda.

Kestenburgova nagrada za pedagoški rad – LJILJANA BLAGOJEVIĆ.

Kestenburgova nagrada za pedagoški rad – KALINA KOVAČEVIĆ.

 

Selekcija fakulteta i akademija

Žiri SELEKCIJE FAKULTETA I AKADEMIJA UMJETNOSTI SA PROSTORA BIVŠE JUGOSLAVIJE u sastavu – ELENA KOSTIĆ, redovni profesor (predsjednica žirija), RENATA AGOSTINI, redovni profesor (član žirija) i VLADAN ĐURKOVIĆ, docent, (član žirija), pogledao je 09. juna 2023.  godine u Beogradu predstave u takmičarskoj selekciji. Na završnoj sjednici, održanoj 09. juna 2023, žiri je donio:

ODLUKU

Da se GRAN PRI NAGRADA dodijeli Fakultetu savremenih umetnosti iz Beograda za predstavu „Bekstvo ka sebi“, autorica Ljiljane Blagojević i Kaline Kovačević i rediteljke Kaline Kovačević. Odluka je donijeta jednoglasno.

 

Selekcija žirija novinara

ŽIRI NOVINARA u sastavu MIRNA SAMAC, (predsjednica žirija), PREDRAG ĆURKOVIĆ (član žirija) i LJUBINKO SPASOJEVIĆ, (član žirija), pogledao je od 10. do 12. juna 2023.  godine u Banjaluci tri predstave u takmičarskoj selekciji. Na završnoj sjednici, održanoj 12. juna 2023, žiri je donio:

ODLUKU

Da se NAGRADA ŽIRIJA  NOVINARA  dodijeli Univerzitetu iz Fođe za predstavu „Kineski šapat“, autora i reditelja Luiđi Pjetra Bevilakva. Odluka je donijeta jednoglasno.

Bronzana selekcija

Žiri publike koji je u periodu  od 20. februara do 8. juna ove godine pogledao devet predstava dodijelio je nagradu „Bronzani kesten“ POZORIŠTU MLADIH U SAN FRANCISKU (Sjedinjene Američke Države) za predstavu „Plesna kuća“, autorica Dijane Dijaz i Alme Flor Ade  i rediteljke Emili Klajon. Odluka je donijeta uz prosjek ocjene 4.38..

Srebrna selekcija

Nagrada SREBRNI KESTEN po odluci žirija učesnika koji su u periodu  od 20. februara do 8. juna ove godine pogledali devet predstava dodjeljena je UNIVERZITETU VIZEUELNIH I IZVOĐAČKIH UMJETNOSTI iz Angode (Šri Lanka) za predstavu „Volim život“, autora i reditelja Samanta Samarakodija. Odluka je donijeta uz zbir ocjena od 114..

Zlatna selekcija

Stručni žiri ZLATNE SELEKCIJE „Petog festivala studentskih pozorišta Kestenburg“ u sastavu TAMARA DRAGIČEVIĆ, glumica (predsjednica žirija), ANA LEČIĆ, glumica (član žirija) i NADEŽDA KOSTIĆ, glumica, (član žirija), pogledao je od 20. do 23. maja 2023.  godine u Beogradu tri predstave u takmičarskoj selekciji. Na završnoj sjednici, održanoj 23. maja 2023, žiri je donio:

ODLUKU

Da se nagrada ZLATNI KESTEN  dodijeli Univerzitetu iz Fođe za predstavu „Kineski šapat“, autora i reditelja Luiđi Pjetra Bevilakva. Odluka je donijeta jednoglasno..

 

Mali kesten

Tokom protekla četiri mjeseca nagrade MALI KESTEN za izvođače večeri u pratećem programu osvojili su: Đorđe Kadijević, Nikolina Bilandžija, Srđan Ćirić, Milica Petković, Novak Novaković, Stefan Maksić, Maja Volk, Aleksandar Saša Vavić u Banjoj Luci, zatim Elena Trepetova Kostić, Nadežda Kostić i Aleksandar Ristanović u Beogradu, kao i Ana Gvozdenović u Kruševcu.

 

(TV K3)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *