Banja Luka: SDS i PDP traže da NS RS raspravlja o Programu reformi BiH (VIDEO)

November 25, 2019, 7:18 pm

Član Predsjedništva SDS-a Nedeljko Glamočak na današnjoj konferenciji za novinare istakao je da je klub ove stranke kolegijumu Narodne skupštine uputio zahtjev za dopunu dnevnog reda na predstojećoj sjednici sa tačkom informacija o programu reformi Bosne i Hercegovine za članstvo u NATO.

Nedeljko Glamočak je rekao da će od predsjednika Republike Srpske tražiti da zakaže posebnu sjednicu Narodne skupštine na temu programa reformi. Smatra da je trenutna situacija štetna za Republiku Srpsku, jer kako je istakao, postoji dokument koji nije dostupan javnosti, nego samo funkcionerima SNSD –a.

Smatra da je potpisivanje dokumenta programa reformi još jedna “cigla izvađena iz temelja Republike Srpske”, uzimajući u obzir prethodna dešavanja.

Glamočak je izrazio bojazan da će aktiviranje MAP – a za članstvo u NATO povući niz pitanja i odluka koje se tiču teritorijalne reorganizacije Bosne i Hercegovine kojom bi Republika Srpska bila izbrisana. Smatra da bi bilo dobro da Narodna skupština RS zauzme svoj stav prije nego što se NATO izjasni o ovom pitanju, jer će, u suprotnom biti kasno.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *