NS RS o Izvještaju o radu MUP-a (VIDEO)

July 4, 2019, 4:16 pm

Poslanici Narodne skupštine RS razmotrili su danas izvještaj o radu MUP-a u prošloj godini u kome se navodi da je MUP uspješno realizovao poslove i zadatke, što se ogleda u povoljnom stanju bezbjednosti, te očuvanju reda i mira.

Direktor Policije, Darko Ćulum, obrazlažući izvještaj istakao je da je zabilježen pad kriminaliteta te da Policija Srpske ispunjava ustavnu i zakonsku obavezu kada je riječ o zaštiti teritorije, ustavnog poretka i bezbjednosti građana. Opozicija ne misli tako.

Policija RS je profesionalno i odgovorno radila svoj posao bez obzira na brojne pritiske kojima je bila izložena, preko brojnih afera do izmišljenih paraobavještajnih struktura, istakao je direktor Policije RS, Darko Ćulum koji se osvrnuo i na brojna rasvijetljena ubistva.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić izvještaj MUP-a za prošlu godinu ocijenio je kao običnu pisaniju punu statistike. A stvarnost je kaže mnogo drugačija.

Stanić smatra i da su veliki problem tužilaštva koja ne rade svoj posao te da nema dovoljno saradnje policije i tužilaštava.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković smatra da je izvještaj katastrofalan jer se, kako kaže, u njemu ne govori o jednom od ubistava i represivnim metodama policije u Banjaluci.

Međutim, ono u čemu se slaže i opozicija i pozicija jeste da je neophodno poboljšati materijalni status policajaca koji je možda najlošiji u regionu.

(TV K3 – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *