Zabrana ulaska na Kosovo je šamar međunarodnoj zajednici (VIDEO)

July 4, 2019, 11:33 am

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da je to što je Priština odlučila da zvaničnicima iz Beograda zabrani ulazak na Kosmet – još jedan šamar međunarodnoj zajednici.

– To što su uradile vlasti u Prištini potez je bez presjedana i još jedan šamar, ne Beogradu, već prije svega EU i međunarodnoj zajednici koja sramno ćuti na kršenje svih civilizacijskih normi koje godinama sprovode Ramuš Haradinaj i Hašim Tai –  izjavio je Dačić.

On je istakao i da prištinski zvaničnici, pošto su Srbe na Kosmetu ostavili bez lijekova i hljeba, ovom zabranom praktično žele da ih još više izoluju od bilo kakvog uticaja Beograda.

Dačić je za Večernje novosti ocijenio i da termin za ovaj potez nije slučajan.

– Sve su ovo uradili samo dva dana nakon potpisivanja sporazuma između takozvanog Kosova i Albanije kojim se dvije strane praktično obavezuju na vođenje zajedničke spoljne politike – ukazao je Dačić.

On je napomenuo i da je “taj ugovor armatura u temeljima `velike Albanije` koju nesmetano zidaju u srce Evrope” dok se, kako je istakao, istovremeno srpskim zvaničnicima zabranjuje da se kreću po teritoriji sopstvene države.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *