Teslić: U Banji Vrućici organizovan Spasovdanski sabor (VIDEO)

June 6, 2019, 6:41 pm

U hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Banji Vrućici kod Teslića danas je organizovan spasovdanski sabor. Svetu arhijerejski liturgiju predvodio je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Povodom tradicionalnog spasovdanskog sabora u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Banji Vrućici kod Teslića služena sveta arhijerejska liturgija koju je  predvodio vladika zvorničko-tuzlanski Fotije. U duhovnoj poruci vjernicima vladika Fotije je, čestitajući slavu hrama, ukazao na potrebu i značaj vjere u gospoda Isusa Hrista.

Svetoj arhjerejskoj liturgiji povodom Spasovdana, kojeg stanovnici vrućičkog kraja proslavljaju kao masla, prisustvovao je veliki broj vjernika među kojima i načelnik opštine Milan Miličević. U sklopu prazničnog dana osveštan je ikonostas hrama, a kompletan protokol i ove godine završen je narodnim veseljem. Treba reći i to da je po uzoru na ranije godine juče služen molitveni pomen za 88 poginulih srpskih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i šest civilnih žrtava rata iz Donjana, Banje Vrućice i Brezovih Dana.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *