Teslić: Stipendije ostvario 41 učenik i 156 studenta (VIDEO)

February 7, 2019, 7:26 pm

U opštini Teslić juče je istekao rok za ulaganje žalbi na izloženu rang listu za dodjelu đačkih i studentskih stipendija. Prema izloženom spisku pravo na đačku stipendiju će ostvariti 41 kandidat, a na studentsku njih 156.

Ovo je sada druga godina da opštinska uprava u Tesliću dodjeljuje đačke stipendije. Prema važećem pravilniku jednokratnu stipendiju od 200 KM dobiće 21 učenik prvog razreda srednje škole koji su osnovnu školu završili kao dobitnici Vukove diplome, dok će jednokratne stipendije od 400 maraka dobiti 20 učenika koji su sve razrede osnovne i srednje škole završili odličnim uspjehom iz svih predmeta. U akademskoj 2018/2019. godini pravo na studenstku stipendiju u iznosu od 100 KM mjesečno ostvariće 156 kandidata.

U nadležnom opštinskom odjeljenju ističu da se po starom programu stipendiranja dodjeljuje još 59 stipendija tako da opština Teslić za sada planira stipendirati ukupno 43 učenika i 213 studenata što je svrstava u sam vrh lokalnih zajednica u Republici Srpskoj po broju dodjeljenih stipendija. Razmatra se i ta mogućnost da svi kandidati koji ispunjavaju tražene uslove ostvare pravo na stipendiju, a što će se znati do kraja februara.

Budžetom opštine Teslić za prošlu godinu za stipendiranje učenika i studenata izdvojeno je 250.000 KM. Koliki će iznos biti u vogodišnjem budžetu nepoznanica je, s obzirom da je na snazi Odluka o privremenom finansiranju.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *