Mali heroj preživio je 35 sati na minus 17 u ruševinama zgrade koju je raznijela eksplozija

January 2, 2019, 8:38 am

Objavljen je dramatičan snimak spasavanja bebe iz ruševina zgrade u Magnitogorsku, koja se srušila tokom novogodišnje noći. Spasioci su izvukli dječačića poslije gotovo 35 sati od urušavanja višespratnice u kojem je poginulo 14 osoba, dok se desetine vode kao nestale.

Mališan je bio u svjesnom stanju, ali teško povrijeđen, a spasen je jer su vatrogasci čuli bebin plač. Iako je dijete u kritičnom stanju, ljekari su optimisti. Dječačiću je povrijeđena glava i ima promrzline.

Kada su ga izvukli nije bio potpuno obučen, a temperatura u ovom ruskom gradu je čak minus 17 stepeni. Ruski zvaničnici su saopštili da je dječakova majka preživjela nesreću i odmah odvezena u bolnicu kod sina.

Na zvaničnom nalogu na Telegramu gubernatora Čeljabinske oblasti Borisa Dubrovskog navedeno da su spasioci za vrijeme minute ćutanja za žrtve čuli dječji plač.

– Dijete je spaslo to što je bilo u krevetiću i umotano u ćebence – dodao je Dubrovski.

Ruske službe bezbjednosti potvrdile su da je uzrok eksplozije curenje gasa, a istraga je u toku. U zgradi je oštećeno ili uništeno 48 stanova. Stručnjaci upozoravaju da i druga dva dijela zgrade mogla da se uruše, prenosi Blic.

(RT)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *