Trebinje: Saša Borjan kandidat opozicije za gradonačelnika (VIDEO)

December 29, 2018, 7:17 pm

Danas je u simboličnih 5 do 12 trebinjska opoziciona koalicija ”Trebinje zaslužuje bolje” koju čine PDP i SDS objavila ime kandidata za gradonačelnika Trebinja. Potvrđena su pisanja internet magazina ”Moja Hercegovina”, Saša Borjan će ”stati na crtu” Mirku Ćuriću na vanrednim lokalnim izborima koji će se održati 17. februara. Kod spomenika palim borcima otadžbinskog rata pedesetak okupljenih građana dalo je podršku uglednom trebinjskom ljekaru koji je jedno vrijeme obavljao i funkciju načelnika Službe hitne pomoći. Skupu su prisustvovali i Branislav Borenović, Igor Crnadak, Slavko Vučurević i Ljubiša Krunić iz Partije demokratskog progresa, te predsjednik SDS-a, Vukota Govedarica kao i generalni sekretar ove stranke, Dragan Ćuzulan. Skupu se obratio i Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Izostala je podrška Boračke organizacije RS, kao i Udruženja ”Nasljeđe” čiji je Borjan član, kao dijete poginulog borca.

Pedesetak građana okupljenih kod spomenika palim borcima otadžbinskog rata dalo je podršku doktoru Saši Borjanu čija je kandidatura za gradonačelnika Trebinja ispred opozicije danas i potvrđena. Borjan je nedavno dobio otkaz na svom radnom mjestu u Službi hitne pomoći i prebačen u nemedicinski sektor, o čemu je MH pisala.

Na skupu je rečeno da je Borjan zajednički kandidat PDP-a i SDS-a na predstojećim vanrednim lokalnim izborima. Okupljenim su se obratili Branislav Borenović, Vukota Govedarica, Nebojša Vukanović i Borjan. Poručeno je da Trebinje zaslužuje bolju vlast i da se narod mora osloboditi straha i ucjena.

Protestna šetnja je završena dolaskom do prostorija Hitne medicinske pomoći, gdje se Borjan još jednom obratio i naveo šta je sve urađeno za dvije i po godine, koliko je bio načelnik Službe hitne pomoći.

(Moja Hercegovina)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *