Stanić: Izmirite obaveze prema radnicima

January 28, 2018, 1:01 pm

“Presuđena potraživanja za više od 60 radnika `Farmlenda` iznose više od 300.000 KM. Priča o tome kako će sada neki Kinez uzeti ovo preduzeće za 24 milona evra je priča da se amortizuje pritisak radnika da dođu do svojih prava i potraživanja”, rekao je Stanić, koji je danas prisustvovao okupljanju dvadesetak bivših radnika “Farmlenda” u Novoj Topoli kod Gradiške.

Stanić tvrdi da kontrolni organi nisu ništa uradili da spriječe propadanje “Farmlenda”, ali se nada da će doći momenat kada će odgovarati oni koji su uništili ovo preduzeće.

Predstavnik radnika Snježana Matarugić rekla je da je više od 60 radnika oštećeno propadanjem ove firme i da je njihov isključivi zahtjev da se izmire dugovanja za plate i druge obaveze iz radnog odnosa.

Ona je dodala da desetak bivših radnika može da ide u penziju, ali da to pravo ne mogu ostvariti zbog neizmirenih obaveza prema Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja.

Matarugićeva kaže da se dio onih koji mogu da rade snašao, a neki su na birou.

Prema njenim riječima, “Farmlend” i dalje propada, a nije u stečaju i da u firmi sada samo “dežura” nekoliko administrativnih radnika.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *