Dodik: Parlament će odlučivati o nametnutim zakonima

October 24, 2017, 11:40 am

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da će ubrzo doći vrijeme kada će parlamentarnom procedurom Narodna skupština Srpske odlučivati o zakonima koje je u ranijem periodu nametnuo visoki predstavnik u BiH.
Dodik je istakao da je to dio obaveza Narodne skupštine, u kojoj je koncentrisan odraz zakonodavne i političke moći, te da nema trajno donesenih zakona, jer podliježu prilagođavanju vremenu i potrebama države.

“Republika Srpska je formiranjem Narodne skupštine prije 26 godina imala predznak demokratski uređenog društva sa zakonodavnim institucijama prilagođenim tom vremenu”, rekao je Dodik u Banjaluci pred početak promocije zbornika radova “25 godina Narodne skupštine Republike Srpske”.

On je naglasio da je zbornik važan, jer će trajno obilježiti procese i viđenje tog vremena, te opisati rad Skupštine u unikatnim uslovima međunarodnog protektorata koji je nametao i mijenjao čak i Ustav Srpske.

Dodik je podsjetio da je formiranje Narodne skupštine prije 26 godina
bio odraz slobodarskih zahtjeva poslanika tog vremena, što je i sam bio.

“Narodi kojima je stalo do slobode imaju priliku da proslave 26 godina formiranja najvišeg zakonodavnog tijela – Narodne skupštine”, rekao je Dodik.

Promociji zbornika prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, ministri u Vladi Srpske, te mnogobrojni gosti iz političkog, društvenog i naučnog života Republike.

Izvor: SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *