Željezničari prekinuli štrajk posle razgovora sa Dodikom (VIDEO)

September 20, 2017, 7:11 pm

Radnici “Željeznica RS“, njih ukupno 12 prekinuli su danas štrajk glađu i to zbog obećanja koje su dobili na današnjem sastabnku od predsjednika RS da će im sutra biti isplaćena dva topla obroka i dva prevoza koja im se duguju ali i zbog ugroženog zdravlja.

Ostatak dugovanja biće im, kako je rečeno, isplaćeni u što skorijem roku. Zbog gladovanja mnogi su ugrozili zdravlje, a od uprave preduzeća zaradili su disciplinske mjere.
I ovog puta, kao i prethodnog, vatru je ugasio predsjednik RS Milorad Dodik jer se uprava oglušila na sve njihove zahtjeve.

Nakon što ih je predsjednik juče javno pozvao na prekid štrajka i na razgovore, oni su jutros poranili pred Palatu Republike.

Dodik ih je primio ali novinarima nije bilo dozvoljeno snimanje. Pristali su na ponudu koju su dobili od predsjednika, da im se isplate, već sutra, neisplaćena dva topla obroka i dva prevoza.

Štrajk su prekinuli i zbog narušenog zdravlja.
Radnici poručuju da će se ponovo odvažiti na štrajk, ukoliko dođe do kašnjenja.
Radnici su predsjedniku Dodiku iznijeli i svoj zahtjev za smjenu direktora Željeznica RS Dragana Savanovića ali im je on rekao da to nije u njegovoj nadležnosti.

Iz uprave proteklih dana niko ih nije zvao ni obišao. Zato su danas dobili disciplinske mjere zbog nedolaska na posao.
Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da je s njima razgovarao iz ljudske obaveze ali smatra da oni koji su štrajkovali nisu u pravu.
Radnci koji su štrajkovali glađu zahvalili su se svima koji su ih obilazili i podržavali, a najviše zamjeraju predstavnicima republičkog sindikata koji su ih, kako kažu, potpuno ignorisali.

Mnogi od ovih ljudi neće biti u stanju odmah početi raditi, dok se malo fizički ne oporave.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *