Tramp u Bijeloj kući: Odličan razgovor (VIDEO)

November 10, 2016, 8:25 pm

Obama je saopštio da je održan “odličan razgovor”, te je dodao da je razgovorom obuhvaćen niz tema, dok je Donald Tramp rekao da se raduje saradnji sa Barakom Obamom. javlja AFP. Budući predsjednik je rekao i da je razgovor trajao duže od predviđenog i dodao da je sa Obamom razgovarao o mnogo tema, nekim divnim stvarima, ali i nekim teškim. Tramp je takođe nazvao Obamu “veoma dobrim čovjekom“. Sastanak u Ovalnoj sobi Bijele kuće trajao nešto više od sat vremena.
Tramp je u Vašington doletio iz Njujorka svojim privatnim avionom i sletio na Regan nacionalnom aerodromu, koji se nalazi nedaleko od američke prestonice, javlja AP.
Dok će Tramp razgovarati sa Obamom njegova supruga Melanija sastaće se sa prvom damom Mišel Obamom. Iz Bijele kuće Tramp će otići na Kapitol hil, gdje će imati odvojene sastanke sa predsjednikom Predstavničkog doma Kongresa Polom Rajanom i liderom vladajuće većine u Senatu Mičom Mekonelom.
Tramp  je odbio dopustiti novinarima da putuju s njim kako bi pratili njegov prvi susret s odlazećim predsjednikom Barakom Obamom. Tim potezom je prekršen protokol koji ima za cilj osigurati da javnost s pažnjom prati čelnika zemlje. Tramp je otputovao iz Njujorka u Vašington svojim privatnim avionom bez takozvanog “novinarskog poola”, kao i fotoreportera i kamermana koji putuju s predsjednicima i tek izabranim čelnicima. Trampov današnji sastanak s Obamom trebao je “pokrivati” novinarski tim Bijele kuće koji inače izvještava o predsjedniku.
Medijske kuće sedmicama su pokušavale da koordiniraju pool novinara koji bi putovao s Trampom odmah nakon izbornog dana, ukoliko pobjedi na izborima. Njegov predizborni štab nije, međutim, sarađivao, a njegovi visoki savjetnici u srijedu su odbili da raspravljaju o bilo kakvim aranžmanima te vrste, prenosi Associated Press. Sve to ipak nije spriječilo veliki broj medija da čekaju ispred Bijele kuće.

(Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *