TV K3

android aplikacija

instaliraj

Zašto je Banja Luka jedini grad bez spomen obilježja borcima Vojske RS

Zašto je Banja Luka jedini grad bez spomen obilježja borcima Vojske RS

Pozivamo gradske vlasti u Banja Luci da kažu koliko puta su do sada mijenjane lokacije i idejna rješenja za izgradnju spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog  rata i koliko su ih planirali u narednim decenijama, kažu u Gradskom odboru SDS Banja Luka.

Navode da se čekanje od dvije i po decenije od završetka rata za izgradnju spomenika ljudima koji su za Republiku Srpsku položili živote ničim ne može opravdati.

Sramota je, ističu u SDS Banja Luka, da je najveći grad u Republici Srpskoj ujedno i jedini koji nema spomen-obilježje poginulim borcima Vojske RS.

„Dušebrižništvo za  tekovine Odbrameno-otadžbinskog rata, koje SNSD-ovi funkcioneri izražavaju poslednjih dana, će najbolje pokazati ako prestanu sabotirati izgradnju centralnog spomen-obilježja“, poručili su iz GO SDS Banja Luka.

Napominju da je ovaj objekat mogao biti izgrađen za manje od godinu dana da je bilo dobre volje, kao gradskih, tako i republičkih vlasti.

„Stiče se utisak da vlasti odabirom neadekvatnih, ili lokacija koja imaju nerješene imovinsko pravne odnose, unedogled odlaže početak gradnje, a sličan slučaj je i sa stalnim nedoumicama vezanim za koncept objekta i idejna rješenja za njegovu gradnju“, poručili su iz Gradskog odbora SDS.

Smatraju da je nedopustivo  je da se neko na takav način poigrava sa ovim pitanjem.

„Dok  su SNSD-ovi tajkuni bukvalno otimali gradsko zemljište u centru grada, vlasti predvođene ovom strankom su godinama insistirale  da se spomen obilježje za poginule borce Vojske RS pravi pored džamije Ferhadije. Kada su od toga odustali kao novu lokaciju su odredili zemljište koje je privatizovano“, kažu u GO SDS Banja Luka.

Podsjećaju da  je SNSD u Banjaluci  na vlasti proteklih 20 godina i da su njeni funkcioneri izgradnju spomen obilježja najavljivali u svim proteklim predizbornim kampanjama.

„Činjenica da ni ova garnitura gradske vlasti nije učinila ništa konkretno po ovom pitanju je dokaz da SNSD na patriotizam gleda isključivo kao na sredstvo za ubiranje političkih poena“, poručili su iz GO SDS Banja Luka.

GRADSKI ODBOR SDS BANJALUKA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.