TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vulin: Država mirna, čuvana i zaštićena

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posjetio je, uoči pravoslavne Nove godine, dežurne snage u sistemu Protivvazduhoplovne odbrane /PVO/ u Pančevu i tom prilikom poručio da je Srbija mirna, čuvana i zaštićena.

Vulin: Država mirna, čuvana i zaštićena

Vulin je građanima čestitao Novu godinu i poručio da mogu biti ponosni na svoju zemlju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

“Svima koji danas praznuju dolazak Nove godine želim ličnu i porodičnu sreću, puno zdravlja i rada, a svim Srbima gde god da slave da budu srećni, da budu ponosni na svoju Srbiju i da godinu koja je pred nama provedu radeći i boreći se za Srbiju”, rekao je Vulin.

On je istakao da je Vojska Srbije spremna i tehnički osposobljena, a njeni pripadnici visoko obučeni i visokomotivisani.

Vulin je posjetio dežurne snage u sistemu PVO – raketnu bateriju koja je u stalnom dežurstvu zaštite vazdušnog prostora Srbije, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Duška Žarkovića.

Komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva Tiosav Janković informisao je Vulina o osnovnim zadacima brigade i dežurne raketne baterije u sistemu PVO.

On je istakao da njihov zadatak traje 365 dana u godini, 24 časa dnevno i da zahtijeva neprekidnu ispravnost sredstava ratne tehnike i vrhunsku osposobljenost ljudI.

“Mi takve ljude i tehniku imamo u brigadi i svakog dana smo spremni da izvršimo svoj zadatak – da zaštitimo vazdušni prostor Srbije”, naglasio je Janković.

 

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.