TV K3

android aplikacija

instaliraj

Višković: Članstvo BiH u NATO – NE, saradnja – DA

Višković: Članstvo BiH u NATO – NE, saradnja – DA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da je Program reformi BiH, koji će u narednom periodu biti proslijeđen u Brisel, na fonu potpisanog sporazuma lidera SNSD, SDA, i HDZ, te da u tom dokumentu postoji samo dosadašnja saradnja.

– U tom dokumentu nema ni NATO, ni MAP, već postoji samo saradnja koju smo i do sada imali. Nažalost, nepotrebno smo propustili više od godinu dana i sigurno je da svi građani BiH osjećaju štetu zbog neformiranja vlasti na nivou BiH – rekao je Višković.

On je naglasio da Srpska ne želi članstvo BiH u NATO sve dok takav stav ima i Srbija.

– NATO je u BiH i danas prisutan, a ostaće tako i u narednom periodu. Ali, mi želimo samo da sarađujemo, uopšte ne želimo članstvo i hoćemo da se ponašamo u skladu sa Rezolucijom Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti – naveo je Višković.

On je rekao da su predstavnici SDS-a kritikovali dokument Program reformi, a da uopšte nisu vidjeli njegov sadržaj.

– Treba nešto pročitati, pa o tome nešto reći – rekao je premijer Srpske.

On je istakao da je Dejtonski sporazum izuzetno važan za Srpsku, te da se Republika zalaže za izvorni Dejton.

– Tim dokumentom obezbijeđen je mir na ovim prostorima i de fakto priznata Srpska kao entitet u BiH sa svim svojim nadležnostima. Naša je želja da tako ostane i činićemo sve da zadržimo ono što je Dejtonom predviđeno za Republiku. Želimo da Srpska i njeni građani budu uvažavani i da se mišljenje Srpske poštuje. Štitimo što je naše i tako će ostati – istakao je Višković.

(SRNA)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.