TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sud BiH oslobodio Jerka Ivankovića Lijanovića svih optužbi

Sud BiH oslobodio Jerka Ivankovića Lijanovića svih optužbi

Apelaciono odjeljenje Suda BiH izreklo je danas oslobađajuću presudu Jerku Ivankoviću Lijanoviću, bivšem ministru u Vladi FBiH i lideru stranke Radom za boljitak, saznaje Avaz. Na taj način, oslobođen je svih optužbi Tužilaštva BiH.

U toku je obrazloženje presude koju je pročitao sudija Senadin Begtašević.

Osim Jerka Lijanovića, optužbi su oslobođeni i njegov brat Slavo Ivanković Lijanović, ali i Milorad Bahilj, bivši ministar trgovine u Vladi FBiH, Željko Mikulić, Mirjana Šakota, Mirko Galić, Miroslav Čolak i Draženko Kvesić.

Riječ je, podsjećamo, o ponovljenom suđenju. Prije dvije godine, Jerko Lijanović je bio osuđen na 12 godina zatvora, ali je osuđujuća presuda u maju ove godine ukinuta i naređeno je novo suđenje.

Optužnica Tužilaštva BiH teretila je optuženog Jerka Ivankovića Lijanovića i druge da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca, neplaćanje poreza i poreske utaje te u vezi s falsifikovanjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Bile su optužene i pravna lica „Farmer“ d.o.o. Široki Brijeg – za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza, „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg – za organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezne utaje i neplaćanje poreza i „Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg – za organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom poreske utaje.

(Avaz)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.