Stati u kraj bespravnoj gradnji na Jahorini; neophodan Zakon o OC Jahorina(VIDEO)

November 26, 2022, 6:27 pm

O netransparentnoj prodaji državnog zemljišta kroz dokup parcela i neplanskoj gradnji koja je prouzrokovala erupciju zemljišta i klizišta na Jahorini za TVK3 otvoreno govori predsjednik Nadzornog odbora OC Nedeljko Elek. Ističe da sve radi bez njihove saglasnosti i da je neophondno što prije usvojiti Zakon o Olimpijskom centru. Elek je nedavno na svom tviter nalogu ovu pojavu nazvao urbanim genocidom i najavio da će javno objaviti imena ljudi koji žele od Jahorine da naprave Bjelašnicu”. Tim povodom u petak je na Jahorinu stigao I predjednik RS i održao hitan satanak sa rukovodstvom Olimpijskog centra.

Investitor je podnio zahtjev za kotlovnicu i dobio dozvolu OC i opštine a umjesto kotlovnice podigli ili su zgradu od osam spratova I kvadrat prodaju po cijeni od 10 hiljada maraka tvrdi Nedeljko Elek predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina. Elek ističe da je Investitor izigrao povjerenje i napravio direktnu štetu OC Jahorina

Predsjednik OO SDS Pale Slađana Jašarević kaže da je odgovornost na opštini Pale ,Vladi RS ALI I Olimpijskom centru Jahorina.

Elek upozorava na nelegalnu gradnju ali i ekocid i urbicid koji je počinjen na Jahorini i ističe da Olimijski centar ne snosi odgovornost jer na žalost nema nikakvu nadležnost a ona je na opštinama Pale i Trnovo i Vladi RS

Neplanskom grdnjom ugroženi su privatni objekti i vikend kuće ali i skijališta

Reagaovao je i predsjednik RS Milorad Dodik .Na sastanku sa rukovodstvom OC rekao je da se oni koji imaju neregulisanu gradnju na Jahorini moraju suočiti sa rigoroznim propisima.

Elek kaže da je Vlada RS već reagovala i na sjednici u četvrtak obustavila netransparentnu prodaju državnog zemljišta i ističe da je neophodno što prije usvojiti zakon o Olimpijskom centru i da se mora znati ko upravlja ovim centrom .

TVK3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *