TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Srbi idu ka tronu, jer im je koš smisao života”

“Srbi idu ka tronu, jer im je koš smisao života”
Srbima je košarka smisao života i, ako budu igrali sa ovom ekipom SAD, imaju veliku šansu da pobijede i postanu svjetski prvaci, navodi u komentaru hrvatski portal Indeks.

Dođe li do velikog dvoboja Srbije sa Amerikancima /u polufinalu ili finalu/, nećemo pogriješiti ako damo prednost “Orlovima”.

U mečevima dvije podjednako dobre ekipe, često će na kraju pobijediti ona kojoj je sport puno više od odrađivanja posla. Srbija je jača od Amerike upravo u tom elementu.

Srbima košarka i njihova reprezentacija predstavljaju smisao života – navodi se u tekstu.

Niko se više ne smije srpskom selektoru Aleksandru Đorđeviću, koji je početkom godine, još dok se nije saznalo da će Amerikanci doći na mundobasket u Kinu oslabljeni, najavio da želi pobjedu na ekipom SAD.

Amerikanci su u Kinu došli skupljeni zbrda-zdola, ali čak i u toj postavi imaju moć za naslov prvaka.

Međutim, Srbija izgleda kao najozbiljnija ekipa turnira i možda je vrijeme da nakon tri srebra dođe do svjetske krune, koju je posljednji put osvojila 2002. u Indijanapolisu, tada pod imenom Srbija i Crna Gora.

Među faktore koji Srbiju izdvajaju od ostalih ekipa, Indeks navodi selektora Đorđevića, koji je autoritet igračima i koji je postavio sistem igre i rada.

Kao drugi faktor navedena je ljubav Srba prema košarci, kao i pune dvorane na utakmicama, a onda i kvalitet igrača.

U tekstu se ističe da su Nikola Јokić, Bodan Bogdanović i Nemanja Bjelica najbolji igrači reprezentacije Srbije, ali se napominje kvalitet Јovića, Milutinova, Raduljice, Lučića… koji imaju svoje uloge.

U Srbiji najbolji evropski treneri svih vremena Dušan Duda Ivković i Željko Obradović dolaze na bitne utakmice reprezentacije i daju podršku svom kolegi na klupi bez ikakve sujete, navodi Indeks.

O fanatizmu unutar srpske košarke, navodi portal, govori i izjava nekadašnjeg reprezentativca Vladimira Štimca da je spreman da umre, a da Srbija postane svjetski prvak u košarci.

(SRNA)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.