TV K3

android aplikacija

instaliraj

SKK „Talasi“ obilježio 20 godina postojanja

SKK „Talasi“ obilježio 20 godina postojanja

Svečanom akademijom u Centru za kulturu Srpski književni klub  “Talasi” iz Prnjavora obilježio je jubilej od 20 godina postojanja i rada. Rukovodioci „Talasa“ istakli su da je za dvije decenije klub dao 78 knjiga poezije, proze, romansijerskog izraza, monografskog pisanja i svega što čini književnu kulturu naroda.

Himnom „Moja Republika“ u izvođenju Gradskog hora Prnjavor, počelo je svečano obilježavanje velike godišnjice  književnog kluba. Na akademiji su se okupili bivši i sadašnji članovi ovog kluba koji su sumirali rezultate rada za dvije decenije. Predsjednik kluba Goran Vuković rekao je da jubilej zahtijeva da se u budućnosti osvare još bolji rezultati.

–  Večeras smo se družili sa onima koji su u klubu od osnivanja 1999, sa pjesnicima, našim gostima iz drugih književnih klubova i udruženja. Ovo je i prilika da sumiramo dosadašnje rezultate i napravimo planove za budući rad, kazao je Vuković.Za 20 godina klub je dao 78 knjiga poezije, proze, romansijerskog izraza, monografskog pisanja i svega što čini književnu kulturu naroda.

Prvi predsjednik “Talasa” Nedeljko Sančanin rekao je da je ovaj književni klub danom osnivanja, 30. marta 1999. godine uzeo na sebe obavezu da će čuvati jezik, pismo, duhovnu kulturu srpskog naroda i književnosti.

Pjesnik Zoran Grumić, koji je takođe rukovodio klubom, podsjetio je da su u godini obilježavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve kod Spomen-hrama na Vučijaku, uoči Vidovdana održani 18. književni susreti “Svome rodu od Kosova do danas“.

– Svake godine nastojimo da ovu manifestaciju omasovimo, što je jedan od osnovnih angažmana našeg kluba. Sa svih dosadašnjih susreta ostala je po zbirka “Vidovdanske besjede”. Jednom prilikom imali smo čak 108 autora iz 16 zemalja i sa 3 kontinent, kazao je Grumić.

Zahvaljujući “Talasima” Prnjavor je dobio monografije škola u Hrvaćanima, Potočanima i Šibovskoj, sela Crkvena i Donja Ilova, kao i specifičnu monografiju pod nazivom “Ljudi u vremenu”. Klub je objavio i zajedničku zbirku pjesama “Talasi kestengrada 1 i 2”.

TV K3

  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.