TV K3

android aplikacija

instaliraj

Počinje podjela regresiranog goriva

Počinje podjela regresiranog goriva

​Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske počinje sa podjelom regresiranog dizel-goriva za 9.418 poljoprivrednih gazdinstava (korisnika podsticaja).

Preuzimanje/kupovina regresiranog dizel-goriva će početi u ponedjeljak 30. marta i trajati do 30. oktobra 2020. godine.

Za finansiranje ove mjere Ministarstvo je rezervisalo najmanje 5.5 miliona KM.

U skladu sa Zaključkom Republičkog kriznog štaba, prvim obračunom su obuhvaćeni i korisnici koji nisu izvršili obavezu plaćanja protivgradne zaštite i prijavu  doprinosa za 2019. godinu.

Spiskovi korisnika koji su obuhvaćeni prvim obračunom biće poslani svim lokalnim upravama u Republici Srpskoj  i dostupni na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Poljoprivrednici mogu preuzeti ukupno 100 litara regresiranog dizel-goriva po hektaru obradive poljoprivredne površine upisane kao način korištenja u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Podsticaj za regresiranje dizel-goriva za izvođenje proljećnjih i jesenjih radova u poljoprivredi utvrđen je u iznosu od 0,60 KM po litri dizel-goriva.

Regresirano dizel-gorivo korisnici će preuzimati  kod  distributera koji su sklopili sporazum sa Ministarstvom za distribuciju istog.

Poljoprivredni proizvođači koji nisu obuhvaćeni prvim obračunom, biće obuhvaćeni sljedećim, ako izvrše obavezu ažuriranja sjetvenih površina u Registru poljoprivrednih gazdinstava (u APIF-u). Novi obračuni će se ažurirati svakih 10 do 15 dana.

Nosioci poljoprivrednih gazdinstava stariji od 65 godina, a koji nisu izvršili obavezu ažuriranja podataka u Registru, kako u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske ne bi napuštali svoje domove, imaju mogućnost da ovlaste mlađeg  člana domaćinstva ili da se obrate najbližoj kancelariji Savjetodavne službe Ministarstva koje su raspoređene u sedam regionalnih centara širom Republike Srpske ili odjeljenjima/odsjecima za poljoprivredu lokalnih uprava na čijoj teritoriji su registrovani kako bi im oni pružili podršku za prijavljivanje u APIF-u. Prijava površina u registru je osnov za obračun količina goriva po korisniku.

Izvor: Nezavisne novine 

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.