TV K3

android aplikacija

instaliraj

FSRS odlučio o učešću 16 klubova u Prvoj ligi RS, među njima i prnjavorski FK “Ljubić” (VIDEO)

FSRS odlučio o učešću 16 klubova u Prvoj ligi RS, među njima i prnjavorski FK “Ljubić” (VIDEO)

Prva fudbalska liga Republike Srpske u novoj takmičarskoj sezoni 2020./2021. brojiće 16 ekipa. Komisija za reorganizaciju takmičenja saveznog ranga donijela je konačnu odluku, koju je na kraju prihvatio i Izvršni odbor FSRS na današnjoj sjednici održanoj u Banjaluci.

Uvažavajući stavove Komisije za reorganizaciju takmičenja, FSRS je odlučio da naredne sezone Prva liga Republike Srpske broji 16 klubova, a poslije današnje sjednice u Banjaluci odlučeno je da pored osam ekipa iz prošle sezone Rudara iz Prijedora, Kozare iz Gradiške, Slavije iz Istočnog Sarajeva, Tekstilca iz Dervente, Podrinja iz Janje, Željezničara Sport Tim iz Banja Luke, Jedinstva iz Brčkog i Alfa Modriče, to budu i Leotar iz Trebinja, Drina iz Zvornika, Sutjeska iz Foče, Ljubić iz Prnjavora, Sloga iz Doboja, Borac iz Kozarske Dubice, Sloboda iz Novog Grada i Zvijezda 09 iz Etno sela ”Stanišić”.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Vico Zeljković, je izjavio da je pored 16 učesnika Prve lige RS, donesena još jedna istorijska odluka a to je da se FSRS obavezao na pomoć klubovima u svim ligama i snosiće troškove kotizacije i službenih lica u iznosu od 50 odsto.

Novajlija u Prvoj ligi RS, FK “Ljubić” iz Prnjavora, nedavno je održao prozivku i zvanično krenuo sa pripremama za novu prvoligašku sezonu. Predsjednik kluba Zoran Deket tada je istakao da je rukovodstvo “Ljubića” putem raznih donacija, sponzora, prijatelja kluba, klubova iz Premijer lige kao i pomoći roditelja djece učesnika škole fudbala uspjelo da obezbijedi infrastrukturu neophodnu za učešće u takmičenju. Obezbijeđene su nove stolice za 700 mjesta, uređen teren i pojačana reflektorska rasvjeta što je bio preduslov, Komisije za reorganizaciju takmičenja, da bi Ljubić mogao nastupati u Prvoj ligi RS, istakao je Deket.

Novi fudbalski šampionat Republike Srpske trebalo bi da počne 8. avgusta a Prva liga RS ubuduće će nositi naziv nekog od sponzora takmičenja koji će biti poznat u narednih 7 do 10 dana istakli su iz rukovodstva FSRS.

Učesnici Prve lige RS:

Rudar Prijedor

Slavija (Istočno Sarajevo)

Kozara (Gradiška)

Drina (Zvornik)

Sutjeska (Foča)

Sloga (Doboj)

Tekstilac (Derventa)

Podrinje (Janja)

Željezničar Sport team (Banjaluka)

Ljubić (Prnjavor)

Borac (Kozarska Dubica)

Sloboda (Novi Grad)

Leotar (Trebinje)

Zvijezda 09 (Etno selo Stanišići)

Jedinstvo(Brčko)

Alfa Modriča

Izvor: TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.