TV K3

android aplikacija

instaliraj

Modriča: Potpisani ugovori sa korisnicima koji dobili nove plastenike (VIDEO)

Modriča: Potpisani ugovori sa korisnicima koji dobili nove plastenike (VIDEO)

U Modriči su potpisani ugovori sa korisnicima koji su dobili nove plastenike. Naime, opština Modriča je u saradnji sa humanitarnim organizacijama ,,LDSC“ i ,,MAID“ raspisala Javni poziv za dodelu 20 novih plastenika.

Novih 20 plastenika površine po 100m², sa svom dodatnom opremom i sadnim materijalom predati su korisnicima na upotrebu.

Ukupna vrednost projekta iznosi 48.700 KM, od čega Opština subvecioniše 19.480 KM, odnosno 40%,  donatori ,,LDSC“ i ,,MAID“ takođe 40 odsto i korisnici ukupno 9.740 KM, odnosno 20 odsto ili 487 KM svaki korisnik.
Takođe, donator je  preuzeo obavezu postavljanja plastenika i obezbeđivanja sadnog materijala zavisno o vremenu proizvodnje. Na potpisivanju ugovora korisnici su istakli da će u plastenicima proizvoditi zdravu hranu prvenstveno za svoja domaćinsta, ali i za tržište.

Na području opštine Modriča iz godine u godinu rastu površine pod plastenicima. Od 2006. od početnih 1.000 m² trenutno na području Modriče ima oko 17.000m² pod plastenicima. Lani je obezbieđeno 19, a u ovoj godini 20 novih plastenika.

Odabrani korisnici, koji su se javili na Javni poziv, koji je trajao do 31. avgusta, prošli su obaveznu dvodnevnu obuku za proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru za koje će dobiti certifikat.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.