TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kupio automobil za 3.000.000 dolara, a neće ga ni voziti

Kupio automobil za 3.000.000 dolara, a neće ga ni voziti

Na tradicionalnoj aukciji u američkom gradu Skotsdejlu najnovija Corvette C8 Stingray prodata je za tri miliona dolara, iako joj tržišna vrijednost startuje od 60.000 dolara.

Ponosni kupac je Rik Hendrik, direktor kompanije “Hendrick Automotive Group”, koji je izjavio da uopšte neće ni voziti ovaj automobil, piše Auto Bild, a prenose Vijesti.

On je riješio da novi model Corvette Stingray izloži u prostoru “Hendrick’s Heritage Centre” u Šarlotu, gdje se nalazi još 120 primjeraka ikone američke auto industrije.

Zanimljivo, ali u sličnoj situaciji je i Fernando Alonso, čuveni vozač Formule 1, koji u svom privatnom muzeju drži sve automobile u kojima se takmičio. To čak stoji i kao klauzula u njegovom ugovoru.

Zvanično, proizvodnja Corvette C8 Stingray počinje narednog mjeseca, a početkom marta se kreće u proces dostavljanja vozila novim vlasnicima.

Auto Bild prenosi da je ova ustanova stekla kultni status među američkim ljubiteljima automobila, pošto se tamo nalaze Corvette koje su vozili belgijski kralj Leopold III, pevač Roj Orbison, kao i nekadašnji predsednik Meksika Gustavo Dias Ordas.

Nezavisne novine

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.