TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kraljica natjerala Harija i Megan da se odreknu jedne stvari

Kraljica natjerala Harija i Megan da se odreknu jedne stvari

Povlačenje britanskog princa Harija i njegove supruge Megan Markl sa kraljevskih dužnosti – popularno zvano Megzit – dovelo je do neželjenih posljedica za mladi par – gubitak njihovih voljenih titula “ambasadora mladih Komonvelta”.

Izvori bliski paru rekli su za TMZ da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa bili “šokirani” što su morali da se odreknu svojih ambasadorskih uloga u okviru sporazuma o Megzitu koji je postignut na sastanku sa kraljicom Elizabetom II i dijelom uže kraljevske porodice u Sandringamu sredinom decembra.

Hari i Megan su morali da se odreknu svojih titula “njihovog kraljevskog visočanstva” kad su odlučili da se povuku i presele u Kanadu, ali TMZ saznaje da mladi kraljevski par nije očekivao da će se njihove ambasadorske titule uopšte naći na stolu tokom sastanka. Kraljica je, međutim, zauzela oštar stav, povukla liniju i par je morao da ih preda.

Komonvelt je grupa od 53 nacija, mahom bivših britanskih teritorija poput Kanade. Svojevremeno su Hari i Megan, dok su još bili ambasadori mladih, imali zadatak da osposobe omladinu u članicama Komonvelta da se bori sa problemima sa kojima se suočava njihova generacija. Megan se pridružila Hariju kao ambasadorka uoči vjenčanja 19. maja, a taj posao im je bio veoma važan. Vojvotkinja je čak imala izvezeno cvijeće svih zemalja članica Komonveta na svojoj vjenčanici.

Međutim, izgleda da Hari i Megan još nisu spremni da ostave svoje uloge za sobom – na njihovom zvaničnom sajtu i dalje postoji čitava sekcija posvećena njihovom radu kao ambasadora mladih.

(Blic)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.