Izvještaj Anketnog odbora u “slučaju Dragičević” 19. juna na sjednici Skupštine

Izvještaj Anketnog odbora u “slučaju Dragičević” 19. juna na sjednici Skupštine

Sjednica Narodne skupštine RS, na kojoj biti razmatran izvještaj Aketnog odbora o “slučaju Dragičević”, zakazana je za 19. juni.

Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, 5. juna je usvojio izvještaj i zaključke u kojima se, između ostalog, navodi da smatraju da postoje osnovi sumnje da je ovaj 21-godišnji mladić ubijen i očekuju da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo Republike Srpske s odgovarajućom tužilačkom odlukom.

Prilikom glasanja suzdržan je bio zamjenik predsjednika Anketnog odbora iz SNSD-a, dok su ostali članovi iz opozicionih stranaka podržali zaključke.

O izvještaju i zaključcima treba da se izjasne poslanici.

Nakon sjednice kolegijuma, predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović je rekao danas da njegova stranka nije zauzimala stav o ovom pitanju, a njegov lični stav je da ima i prihvatljivih i neprihvatljivih zaključaka.

Najavio je da bi na narednoj sjednici trebao biti razmatran prijedlog zakona o amnestiji, o zaštiti žrtava ratne torture, o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje Koridora pet C kroz RS i dinice autoputa Banjaluka-Doboj te između ostalog o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata.

Čubrilović je dodao da je na predloženom dnevnom redu 29 tačaka, uz mogućnost da se taj broj i poveća, do početka zasjedanja. Nije isključeno da SNSD za ovu sjednicu predloži i razmatranje prijedloga zakona o javnosti rada neprofitnih organizacija.

(Fena)

Komentarišite

Your email address will not be published.