TV K3

android aplikacija

instaliraj

I drugi kineski grad pod karantinom; Koronavirus uzima maha

I drugi kineski grad pod karantinom; Koronavirus uzima maha
Nakon kineskog grada Vuhana, koji je sa svojih 11 miliona stanovnika stavljen u karatnin zbog novog smrtonosnog virusa, i drugi grad će zadesiti ista odluka.

Do sada je, prema najnovijim informacijama, od koronavirusa, koji je počeo da se širi Kinom, ali i okolnim zemljama upravo iz Vuhana, umrlo 25 osoba, dok je skoro 600 zaraženo. Svjetska zdravstvena ustanova danas odlučuje da li će proglasiti svjetsku opasnost.

Zbog izbijanja epidemije kineski grad Vuhan je u karantinu. Obustavljeni su vazdušni, željeznički i drumski saobraćaj koji vode ka tom gradu, ali i iz njega. Zvaničnici su stanovnicima savjetovali da ne izlaze iz grada, a ostalim stanovnicima Kine da u taj region ne putuju.

BBC javlja da su kineske vlasti donijele odluku da se i drugi grad Huangang stavi pod karantin, a odluka će, kako tvrdi britanski javni servis, biti uskoro i zvanično saopštena. Taj grad nalazi se šezdesetak kilometara od Vuhana i u njemu živi oko šest miliona ljudi.

U međuvremenu naučnici sumnjaju da je uzrok zaraze zmija otrovnica, odnosno vrsta kobre, koja se sa ostalim životinjama prodavala na lokalnoj pijaci, čiji su radnici prvi obolili.

Takođe, ono zbog čega najviše strahuju je da bi virus mogao da mutira i još brže da se širi.

Tanjug

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.