TV K3

android aplikacija

instaliraj

Finansijsko tužilaštvo istražuje meč PSŽ – Crvena zvezda

Finansijsko tužilaštvo istražuje meč PSŽ – Crvena zvezda

Istraga o “nelegalnim radnjama” u vezi sa utakmicom Pari Sen Žermena i Crvene zvezde ipak postoji i sprovodi je Nacionalno finansijsko tužilaštvo Francuske.

Tu informaciju prenijele su Večernje novosti koje su iz tužilaštva dobile potvrdu o istrazi.

– U Francuskoj postoji princip tajnosti istražnog postupka da bi se obezbijedio tok istrage. Možemo samo da vam potvrdimo da je ona u toku – odgovorili su iz tužilaštva na pitanje Novosti da pojasne dokle se stiglo u ovoj aferi.

Druge pojedinosti, kao, na primjer, u kom se stadijumu nalazi istraga, na osnovu čega je pokrenuta, kada se mogu očekivati njeni rezultati, kao i da li je francusko tužilaštvo tim povodom u kontaktu sa srpskim vlastima, iz navedenih razloga tajnosti, nisu mogli da navedu.

Istragu, kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je, po proceduri, državni tužilac finansijskog tužilaštva. U tim slučajevima, prema francuskim zakonima, niko se posebno i pojedinačno ne obavještava o njenom pokretanju. Zato nije obavještena ni Crvena zvezda, potvrđeno je Novostima u Tužilaštvu.

U međuvremenu, B92 je kontaktirao Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) koja je, takođe zbog sigurnosti, odgovorila da ne komentariše postojeće ili potencijalne istrage.

Iz kluba su naveli da ništa nije stiglo na adresu Ljutice Bogdana, a u Pariz su poslali poslovnog direktora Stefana Pantovića zbog tužbe “L’Ekipu” koji je pokrenuo čitavu priču.

(Večernje Novosti, B92, srpskainfo)

Komentarišite

Your email address will not be published.