Dodik-Vulin: Srpska će pratiti Srbiju u vojnoj neutralnosti

Dodik-Vulin: Srpska će pratiti Srbiju u vojnoj neutralnosti
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sasatao se danas u Banjaluci sa delegacijom Ministarstva odbrane Srbije, koju predvodi ministar Aleksandar Vulin.
Sastanku u Palati Republike prisustvovali su i premijerka Srpske Željka Cvijanović i ministar industrije i energetike Petar Đokić.
Delegacija Ministarstva odbrane Srbije kod predsjednika Srpske (Foto: SRNA)

Delegacija Ministarstva odbrane Srbije kod predsjednika Srpske (Foto: SRNA)

Razgovarano je, izeđu ostalog, o angažovanju određenih kapaciteta iz Republike Srpske u Srbiji, uključvanju fabrike Orao i Fabrike motora u Palama u tu saradnju.

Sastanak Dodik-Vulin (Foto: SRNA)

Sastanak Dodik-Vulin (Foto: SRNA)

Na konferenciji za novinare nakon sastanka, Dodik je istakao da će Srpska pratiti Srbiju u odlukama u vezi sa vojnom neutralnošću.

Naglasio  je i da, zbog intervencionizma i oduzimanja vojne imovine Republike Srpske, Srpska blokira dalju primjenu MAP-a.

– Ministarstvo odbrane Srbije će poveaćti obim saradnje sa Srpskom. Ministarstvo je obezbijedilo novac za remont motora i druge vojne opreme u Palama i fabrici Orao, rekao je Vulin.

Dodao je da Srbija podržava Dejtonski sporazum i dogovor konstitutivnih naroda u BiH.

Predsjednik Dodik popodne će u Palama otvoriti i rekonstruisani tunel “Kalovita brda”na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale jedan a u hotelu “Bistrica” prisustvovati otvaranju skijaške sezone u Olimpijskom centru “Јahorina”.

Na Јahorini je za danas zakazan i sastanak delegacija SNSD-a i HDZ, koje će predvoditi lideri stranaka Milorad Dodik i Dragan Čović.

S.Kukić/RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.