TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dodik podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti zastave BiH (VIDEO)

Dodik podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti zastave BiH (VIDEO)
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nije prihvatljivo da se zastava BiH nameće kao zajednički simbol BiH, jer u Ustavu BiH piše da o simbolima odlučuje Parlamentarna skupština, a potvrđuje ih Predsjedništvo koje nikada nije potvrdilo izmjene i dopune Zakona o zastavi BiH.Dodik je rekao da u tom pogledu ovaj zakon ne važi.

– Kada se uporede raniji snimci, odnosno kada je u Predsjedništvu BiH bio Mladen Ivanić vidljivo je da su u sali za sastanke bile dvije zastave BiH. To je upućivalo da se radi o BiH i o Federaciji BiH, a nigdje nije bilo zastave Republike Srpske. Moje nastojanje jeste bilo obezbjeđivanje ravnopravnog tretmana – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je sada u sali za sastanke u Predsjedništvu BiH samo jedna zastava BiH, što je pomak, i da ispred njegovog kabineta stoji zastava Republike Srpske.

– Treći korak jeste podnošenje Ustavnom sudu BiH zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, iako sam pokušao da se dogovorimo. Za svaki ozbiljan sud je jasno da nije ispoštovana ustavna odredba, jer Predsjedništvo nikada nije potvrdilo izmjene i dopune Zakona o zastavi BiH – dodao je Dodik.

Zato, naglasio je on, zastava ne postoji i treba da bude sklonjena.

Dodik je juče Ustavnom sudu BiH podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH.

RTRS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.