TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dodik: Nećemo prihvatiti odluku Ustavnog suda, imovina pripada entitetima

Dodik: Nećemo prihvatiti odluku Ustavnog suda, imovina pripada entitetima
Predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su lideri SDA, DF-a i SBB-a Bakir Izetbegović, Željko Komšić i Fahrudin Radončić izvršili udruženi napad na Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića s ciljem njene destabilizacije.

– Napad na Srbiju i njenog predsjednika je pokušaj da se uruši Srbija. Izetbegoviću smeta stabilna i snažna Srbija. Ako sklone Vučića, Srbija ulazi u dugogodišnju nestabilnost, a njima odgovara nestabilna Srbija – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ocijenio da je Vučić svojim nastupima pokazao da je čovjek mira, navodeći da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu.

Dodik je istakao da se u BiH putem institucija kao što je Ustavni sud BiH donose odluke koje su antiustavne.

– Republika Srpska se mora odbraniti, ovo je ključni trenutak. Ne možemo prihvatiti odluku Ustavnog suda BiH, jer je ona neustavna. Ustavom je definisano da imovina pripada entitetima. Mi nismo izazvali ovu situaciju, već neki drugi i odbacujemo napade na Republiku Srpsku – poručio je Dodik.

On je naglasio, da je međunarodna zajednica u BiH u funkciji bošnjačke politike i da je jasno vidljiva koalicija lidera bošnjačkih stranaka i stranaca.

– U Republici Srpskoj nema plana za secesiju, nije donesena nijedna odluka u tom pravcu i posvećeni smo izvornom Dejtonu – istakao je Dodik.

(SRNA)

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.