TV K3

android aplikacija

instaliraj

Derventski borci proslavili krsnu slavu Mitrovdan (VIDEO)

Derventski borci proslavili krsnu slavu Mitrovdan (VIDEO)

Opštinska boračka organizacija Derventa proslavila je krsnu slavu, svetog Dimitrija, poznate kao Mitrovdan.

Slavlju je prethodila prva radna sjednica novog saziva Skupštine organizacije, konstituisane prije nekoliko mjeseci. Svečanost je počela tradicionalnim osvećenjem slavskog žita i lomljenjem  slavskog kolača, u prisustvu mnogobrojnih zvanica i gostiju iz Dervente. Na području ove opštine prema posljednjim podacima živi 4.001 kategorizovan borac od kojih je više od polovine boraca prve i druge kategorije.

– Nažalost, u periodu od prethodne slave imamo 64 borca manje, što znači da ta populacija stari i polako nestaje. Ono što u narednom periodu svakako moramo raditi je podizanje standarda boračkih kategorija. Saradnja sa lokalnom zajednicom je na jako visokom nivou. Osim sredstava koja se izdvajaju za rad Opštinske boračke organizacije, lokalna zajednica obezbjeđuje sredstva za rad drugih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, a jedan dio se daje porodicama boračkih kategorija kroz Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu Opštinske uprave – rekao je predsjednik derventske boračke organizacije Čedo Vujičić.

Šef Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu Staniša Mikerević istakao je da je saradnja opštine i boračke oraganizacije veoma dobra.

– Svih ovih godina Opštinska boračka organizacija je na jednom zavidnom nivou što nije prepreka da nastavimo da tu saradnju poboljšamo i napredujemo na svim mogućim nivoima. Mi smo na neki način partneri i finansiramo sva udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite koja zajedno sa nama realizuju brojne aktivnosti i projekte – rekao je Mikerević

Slavlju je prisustvovao i načelnik opštine Derventa Milorad Simić koji je čestitao je slavu svim borcima dodajući da uz dužno poštovanje treba da odajemo počast stradalima. Na svečanosti su , osim članova OBO, prisustvovali i ratni komandanti, članovi porodica stradalih boraca i predstavnici lokalne zajednice, kao i narodni poslanik Igor Žunić.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.