TV K3

android aplikacija

instaliraj

Brod: Potpisan ugovor o uzradi GIS-a (FOTO)

Brod: Potpisan ugovor o uzradi GIS-a (FOTO)

Uprkos pandemiji korona virusa, u opštini Brod pokušavaju da održe korak i provode ranije zacrtane planove. Jedan od njih je danas potisani ugovor o izradi informacijonog sistema kojim upravlja opstina.

Ugovor o izradi Geografsko informacionog sistema GIS potpisali su u Brodu načelnik opštine Ilija Jovičić i Ljubiša Savović, generalni direktor Inova Grupe, čiji je član i Geoinova iz Banjaluke, a koja se prostorno informacionim sistemom bavi već 20 godina.

– Nama treba geografski informacioni sistem i  u standardima BFC standardizacije i prikazivanja resursa kojima opština Brod raspolaže, u smislu privlačenja novih investicija i međunarodnih fondacija. Očekujemo već 2022. godine da se završi ovaj proces, da ćemo klikom na internetu moći da imamo sliku opštine u infrastrukturnom i svakom drugom pogledu – rekao je Ilija Jovičić, načelnik opštine Brod.

Firma Geoinova GIS je radila već u 52 opštine. Prema ugovoru ovu fazu treba da završe za deset mjeseci.

– Deset mjeseci imamo za onu prvu fazu, koja će gradu omogućiti da ima digitalnu prostorno plansku dokumentaciju, pokrivenu obaveznim državnim zbirkama koo što su katastri i drugo, da može davati urbanističku informaciju za 14 minuta umjesto 14 dana i osnovne informacije o infrastrukturnim sistemima. Kasniji razvoj sistema je zamišljen za tri godine koji bi se popeli na veći nivo, kojim bi se uveli BIN tehnologije i tako dalje – rekao je Ljubiša Savović, generalni direktor Inova Grupe.

Vrijednost danas potpisanog ugovora je 50 hiljada maraka.

 

(TV K3)

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.